Over ons

Larense wildhandel

C. van de Bor

Al meer dan 100 jaar uw poelier in het Gooi. Van Hert, wildzwijn, kalfs en rund vlees naar kip en gevogelte.  Het wild komt bij ons in de huid binnen en ter plekke schoongemaakt, geplukt, ontbeend en gesneden. Door het jaren lange doorgegeven van het vakmanschap in de familie.

Een artikel  van de Gooische tamtam

De één gaat naar Van de Bor, de ander naar de Larense Wildhandel en soms gaat iemand ‘naar Gert’. Het maakt allemaal niet zoveel uit: als je maar gaat. In dit monumentale pandje aan de Rijt in Laren vind je een van de weinige poeliers die het grove wild nog helemaal zelf ‘uit de huid’ halen. “Biologischer krijg je het niet”, roept Gert regelmatig.

Perfectionisme?

Niemand hoeft Gert praatjes te verkopen, misschien dat hij daarom ook niet te vaak in de winkel staat. Dat is meer het domein van dochter Rianne, zoals overigens ook de achterliggende keuken vaak haar werkgebied is. Maar: “De klant gaat altijd voor. Zelfs als er vijf man personeel staat, hoor ik elk gesprek. Zodra ik merk dat er meer informatie nodig is, spring ik bij.” Dat heeft heus niks met haar perfectionisme te maken dat ze heus niet van haar vader heeft geërfd.

Legendarische Kalfsfond

Omdat zowel Gert als Rianne allebei controlefreak zijn (nu zeggen we het toch stiekem), weet je dat wat je bij de Larense Wildhandel krijgt, ook echt goed is. Dat de gebraden hertensukade is voorgebraden in die legendarische kalfsfond – legendarisch omdat er elke keer wild in is gebraden en het daarom zo’n goede smaak heeft. Dat doe je thuis niet na. Hazenpeper, wildpeper, hertenrug; vooral Gert weet precies waar het wild gescharreld heeft. Aan bestellijsten doen ze hier niet, aan mailen trouwens ook niet. Kom naar de winkel en vráág gewoon wat je wilt. Bijvoorbeeld die ontbeende, gevulde en gebraden kalkoen. Maar een hamburger mag ook. Hoera!

Dit artikel is geschreven door de Gooische tam tam